përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Ghiman, Lorin

.

ghiman_lorinLorin Ghiman, i lindur në vitin 1977 në Baia Mare (Rumani), studioi inxhinieri mjedisi në Baia Mare dhe Clausthal-Zellerfeld (Gjermani) si edhe filozofi në Cluj-Napoca, ku në vitin 2015 u gradua doktor shkencash. Jeton dhe punon si studiues i pavarur, përkthyes dhe publicist në Cluj. Ndër përkthimet e tij numërohen vepra nga Walter Benjamin, Hans Urs von Balthasar, Günther Anders dhe Boris Groys. Është bashkëthemelues i Shoqatës së Përkthyesve Letrarë të Rumanisë, ARTLIT.

partner projektesh

traduki partners 2014 d