përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Ursprung des deutschen Trauerspiels

Benjamin, Walter.

benjamin_ursprungDuke u nisur nga analiza e tragjedisë gjermane të shekullit 17, Benjamin jep më njërën anë filozofinë historike të epokës së barokut, nga ana tjetër një kufizim të prerë të tragjedisë klasike prej tragjedisë gjermane (Trauerspiel) si një gjini sui generis. Shpëtimi i alegorisë – qendra e librit për tragjedinë – për herë të parë çeli vështrimin drejt lëmenjsh, që për një kohë të gjatë kishin mbetur të panjohur, të gjuhës poetike dhe asaj teologjike.

Ursprung des deutschen Trauerspiels (Prejardhja e tragjedisë gjermane) nga Walter Benjamin ka dalë në përkthim rumanisht (fragment leximi) nga Maria-Magdalena Anghelescu, George State dhe Lorin Ghiman nën titullin Originea dramei baroce germane pranë botimeve Tact, Cluj-Napoca.

partner projektesh

traduki partners 2014 d