përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Landschaft aus Schreien: Zur Dramatik der Theodizeefrage

Hrsg. Johann Baptist Metz.

metz_landschaftPyetja e moçme mbi Zotin përballë vuajtjes së njërëzve të pafajshëm dhe katastrofave njerëzore si Ausschwitzi, për teologjinë politike të Johann Baptist Metzit nuk është një pyetje më vete ndër pyetje të tjera. Ajo ka të bëjë me qendrën e diskutimit për Zotin. Ky libër përmban argumentet kryesore të teologjisë politike të Metzit lidhur me pyetjen e teodicesë në formën e saj më aktuale.

Landschaft aus Schreien: Zur Dramatik der Theodizeefrage [Peizazh britmash: mbi dramatikën e pyetjes së teodicesë], përgatitur nga Johann Baptist Metz, ka dalë në përkthim kroatisht (fragment leximi) nga Roman Karlović nën titullin Krajolik od krikova: O dramatici teodicejskog pitanja pranë botimeve Ex Libris, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d