përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Mama Leone

Jergovic, Miljenko.

jergovic_mamaNga një rrëfim në tjetrin autori e përçon lexuesin nëpër këtë roman argëtues e njëkohësisht tronditës. Në pjesën e parë të librit ato rrëfejnë, të ndërthurura me njëra-tjetrën në anën tematike, për fundin e një fëminie, ndërsa në pjesën e dytë tregojnë me mjeshtëri të hollë për njerëz dhe marrëdhëniet mes tyre në një realitet të kushtëzuar nga lufta.

Romani Mama Leone [po ky është titulli i përkthimit gjermanisht: Mama Leone] nga Miljenko Jergović ka dalë në përkthim maqedonisht (fragment leximi) nga Aleksandar Prokopiev nën titullin Мама Леоне pranë botimeve Ikona, Shkup.

Recensione: Вечер, МИА, Дневник

partner projektesh

traduki partners 2014 d