përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Jergovic, Miljenko

.

jergovic_miljenko
© Ivan Posavec
Miljenko Jergovic, i lindur më1966 në Sarajevë, ka studiuar filozofi dhe sociologji. Më 1993 ai u largua nga Sarajeva e rrethuar dhe që atëherë jeton si shkrimtar i lirë në Zagreb. Artikujt e parë i ka publikuar nga mesi i viteve 1980a. Krahas teksteve gazetareske Miljenko Jergovic ka botuar romane, ese, tregime dhe poezi. Për lexuesin e huaj ai është bërë i njohur me vëllimin me tregime të shkurtra Sarajevski Marlboro (1994), për të cilin ka fituar disa çmime ndërkombëtare. Vepra e tij është përkthyer në mbi 20 gjuhë.

www.jergovic.com

partner projektesh

traduki partners 2014 d