përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Cucnik, Primož

.

cucnik_primoz
Primož Cucnik, i lindur më 1971 në Lubjanë, studioi filozofi dhe sociologji kulture. Ai bën pjesë ndër shkrimtarët më të rëndësishëm sllovenë të brezit të ri. Deri më tani ka botuar shtatë vëllime me poezi. Për librin e tij të parë Dve zimi mori më 1999 çmimin për veprën më të mirë lirike premierë. Në bashkautorësi ka përkthyer nga polonishtja dhe anglishtja një radhë shkrimtarësht të rëndësishëm bashkëkohorë gjermanë. Primož Cucnik është redaktor i revistës Literatura si dhe redaktor dhe themelues i shtëpisë botuese të librave të xhepit Šerpa. Jeton dhe punon në Lubjanë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d