përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Gjarpri i Shtëpisë

Leka, Arian.

leka_gjapriNjë roman midis fantazisë dhe prozës politike. Mistika e librit është një metaforë për shembjen e jetës shqiptare, që humbet midis brezave dhe kohës. E shkuara është gjithë fajësi, e tashmja është një purgator, ndërsa e ardhmja është mishërim i një shtëpie të verbërish. Një histori e dëshpëruar mbi kolapsin posttotalitar të shpirtit, i cili ngatërron rrugën si ngjalë në një labirint të përbërë nga lumenj të nëndheshëm.

Romani Gjarpri i Shtëpisë nga Arian Leka ka dalë në përkthim bullgarisht (fragment leximi) nga Janka Selimi nën titullin Змия закрилница pranë botimeve Small Stations Press, Sofie.

partner projektesh

traduki partners 2014 d