përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Zupan, Uroš

.

zupan_uros
© Aleš Peršolja
Uroš Zupan, i lindur më 1963 në Trbovlje (Slloveni), bën pjesë ndër përfaqësuesit më të rëndësishëm të brezit më të ri të shkrimtarëve sllovenë. Studioi letërsi të krahasuar në Lubjanë, ku jeton dhe punon sot si shkrimtar dhe përkthyes. Prej vitit 1991 boton poezi, më 1996 u botua një përmbledhje me ese, të pasuara nga shumë të tjera. Librat e tij janë përkthyer në një numër gjuhësh. Për poezitë e tij, Uroš Zupan ka marrë disa çmime prestigjioze, ndër të tjera çmimin „Majska rukovanja“ (1990, Jugosllavi), çmimin Hermann-Lenz (1999, Gjermani) dhe çmimin „Premio della VI Edizione del Festival Internazionale di Poesia“ (2000, Itali).

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d