përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Dabić, Jelena

.

dabic_jelenaJelena Dabić u lind në vitin 1978 në Sarajevë dhe studioi gjermanistikë dhe rusistikë në Insbruk dhe në Vjenë. Është përkthyese letrare nga serbishtja/kroatishtja/bosnjishtja, mësuese dhe kritike letrare. Ka përkthyer, ndër të tjera, për 'edition korrespondenzen', revistat PODIUM dhe Lichtungen si edhe antologjitë Der Große Krieg – Der Erste Weltkrieg im Spiegel der Serbischen Literatur und Presse (Promedia 2014) dhe Eintrittskarte/Ulaznica: Serbien: Panorama der Lyrik des 21. Jahrhunderts (Drava 2011). Së fundmi kanë dalë në treg veprat: Verlorene Söhne i Murat Baltić-it (roman, Drava 2017) dhe libri Vilnius: Reisen in die ferne Nähe i Laimonas Briedis-it (Wieser 2017)  ku ajo ka marrë pjesë si përkthyese. Jelena Dabić jeton dhe punon në Vjenë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d