përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Mladenovic, Dragana

.

mladenovic_dragana
© Nebojša Babic
Dragana Mladenovic, e lindur më 1977 në Frankenberg, studioi letërsi serbe dhe letërsi të krahasuar, aktualisht punon për një dizertacion pranë Fakultetit Filologjik të Universitetit të Beogradit. Prej vitit 2003 kanë dalë prej saj gjashtë vëllime me poezi të vlerësuara me çmime, në të cilat shkrimtarja trajton në mënyrë të përsëritur vizione utopike, ide nga ato që ngrenë shtete, realizimin e tyre apo edhe dështimin për shkak të natyrës njerëzore dhe përfundimin e tyre në katastrofë.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d