përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Lepenies, Wolf

.

lepenies_wolf
© juergenbauer.com
Wolf Lepenies, i lindur më 1941 në Allenstein-Deuthen (sot Olsztyn-Dajtki, Poloni), ka studiuar sociologji dhe filozofi në Münster dhe është profesor i sociologjisë në universitetin FU të Berlinit. Prej vitit 1986 deri më 2001 ishte rektor i kolegjit shkencor në Berlin, për shumë vite ishte anëtar i Institute for Advanced Studies në Princeton (SHBA) ndërsa më 1991/92 përgjegjës katedre i Chaire Européenne pranë Collège de France në Paris. 2006 mori Çmimin e Paqes të Shoqatës së librarëve gjermanë. Botime të rëndësishme ndër të tjera: Melancholie und Gesellschaft [Melankolia dhe shoqëria], Das Ende der Naturgeschichte [Fundi i historisë natyrore], Saint-Beuve.

partner projektesh

traduki partners 2014 d