përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Pelević, Maja

.

pelevic_maja
© literatur.rs

Maja Pelević, e lindur më 1981 në Beograd, ka studiuar shkencë teatri dhe ka punuar tre vjet si këshilltare teatri në Teatrin Kombëtar të Beogradit. Është redaktore e revistës së teatrit „Skena“ dhe një nga iniciatoret e një platforme interneti për pjesë të reja teatrore serbe. Si autore është mjaft popullore në Serbi, pjesët e saj luhen shumë dhe kanë marrë një numër çmimesh, ndër të tjera Lëkura e portokallit është vlerësuar në festivalin teatror të Novi Sadit në vitin 2010 si pjesa më e mirë aktuale serbe e vitit. Edhe në rrafsh ndërkombëtar pjesët e saj kanë gjetur jehonë, Lëkura e portokallit është përkthyer ndërkaq në disa gjuhë. Maja Pelević jeton në Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d