përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Srbljanovic, Biljana

.

srbljanovic_biljana© Струјајое

Biljana Srbljanovic, e lindur më 1970 në Stockholm, shkruan pjesë për teatrin prej vitit 1995 dhe ka patur suksese të mëdha skenike qysh me dy pjesët e saj të para Beogradska trilogija dhe Porodicne price. Edhe me pjesët vijuese pati shumë sukses, çka e dëshmojnë edhe vëniet e shumta në skenë dhe ftesa të herëpashershme në festivale ndërkombëtare, pajtime nga teatro me zë gjermane dhe çmime si ai Ernst Toller dhe çmimi „Europe Prize New Theatrical Realities“ (Premio Europa). Deri më sot pjesët e saj janë vënë në mbi 100 skena në vende të ndryshme të botës. Biljana Srbljanovic jeton në Beograd dhe Paris.

partner projektesh

traduki partners 2014 d