përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Milenijum u Beogradu

Pištalo, Vladimir.

pistalo_milleniumBeograd, viti 1980. Një grup të rinjsh po ndjek në televizor zinë kombëtare për presidentin Tito që sapo ka vdekur. Boris, Bane, Zora dhe Irina pijnë sa dehen tek shohin turmat e pikëlluara dhe i shoqërojnë skenat me komente shpotitëse e shaka të forta. Ndaj këtij heroi popullor komunist ata nuk kanë asnjë raport, interesohen vetëm për fatet e tyre personale, për ëndrrat dhe dëshirat individuale.

Romani Milenijum u Beogradu nga Vladimir Pištalo ka dalë në përkthim gjermanisht (fragment leximi) nga Brigitte Döbert nën titullin Millennium in Belgrad pranë shtëpisë botuese Dittrich Verlag, Berlin dhe në përkthim bullgarisht (fragment leximi) nga Rusanka Lyapova nën titullin Милениум в Белград pranë botimeve Uniscorp, Sofie.

partner projektesh

traduki partners 2014 d