përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Pištalo, Vladimir

.

pistalo_vladimirVladimir Pištalo, i lindur më 1960 në Sarajevë, u rrit në Mostar, Kraljevo dhe Beograd. Studioi për jurisprudencë dhe mbrojti doktoratën për histori amerikane pranë Universitetit të New Hampshire-it (SHBA). Më 1993 emigroi në Amerikë. Sot jep mësim në Becker College në Massachusetts dhe qëndron sa në SHBA sa në Beograd. Vladimir Pištalo është romancier dhe tregimtar. Librat e tij janë përkthyer në gjermanisht, anglisht, hungarisht, maqedonisht, sllovenisht dhe japonisht. Për biografinë e tij poetike të shkencëtarit Nikola Tesla (Tesla, portret pod maskama) është vlerësuar me çmimin NIN dhe çmimin e Bibliotekës Kombëtare të Serbisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d