përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Petrovic, Goran

.

petrovic_goran
Goran Petrovic, i lindur më 1961 në Kraljevo (Serbi), ka studiuar letërsi jugosllave dhe serbe në Beograd, sot punon si redaktor në një shtëpi botuese. Është ndër shkrimtarët më të veçantë dhe më të lexuar në Serbi. Romanet dhe tregimet e tij janë nderuar me pothuajse gjithë çmimet e rëndësishme kombëtare për letërsinë, për veprën Sitnicarnica „Kod srecne ruke“ ka marrë në vitin 2000 çmimin NIN. Romani është bërë në Serbi bestseller dhe është përkthyer në një numër gjuhësh. Goran Petrovic jeton në Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d