përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Albahari, David

.

albahari_david
© Aleksandar Dragutinovic
David Albahari, i lindur më1948 në Pejë në ish-Jugosllavi, studioi letërsi dhe gjuhë angleze pranë Universitetit të Beogradit. Prej vitit 1994 jeton në Calgary të Kanadasë. David Albahari punon si shkrimtar i suksesshëm dhe përkthyes autorësh të njohur amerikanë, britanikë dhe australianë, si për shembull veprash nga Vladimir Nabokov, V.S. Naipaul, John Updike, Sam Shepard dhe Saul Bellow. Vepra të Albaharit janë përkthyer në gjuhë të ndryshme, ndër të tjera në gjermanisht, frëngjisht, greqisht, polonisht, hungarisht, rusisht dhe italisht. Më 2006 ai dhe përkthyesi i tij morën për veprën e tyre çmimin Brücke Berlin.

www.davidalbahari.com

partner projektesh

traduki partners 2014 d