përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Maar, Paul

.

maar_paul
© Martin Timphus
Paul Maar, i lindur më 1937 në Schweinfurt, jeton në Bamberg. Ish-skenografi dhe mësuesi i arteve është sot një nga shkrimtarët më të njohur për fëmijë. Shumë nga librat e tij ai i ka ilustruar vetë. Paul Maar ka marrë një numër mjaft të madh çmimesh. Më 1996 vepra e tij e plotë u nderua me Çmimin e veçantë për Letërsinë Gjermane për Fëmijë. Së bashku me të shoqen, Nele Maar, ai përkthen libra për fëmijë nga anglishtja. Krahas librave për fëmijë dhe të rinj dhe pjesëve skenike për fëmijë ai shkruan edhe skenarë për emisione për fëmijë dhe udhëton, i ngarkuar nga Institutit Goethe, për tematikën e letërsisë për fëmijë në vende të ndryshme të botës. Librat e tij janë përkthyer në shumë gjuhë.

(Teksti dhe fotoja botuar me lejen e shtëpisë botuese Oetinger)

partner projektesh

traduki partners 2014 d