përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Dabić, Mascha

.

dabic_mascha
Mascha Dabić, e lindur më 1981 në Sarajevë, banon prej vitit 1992 në Austri. Ka studiuar shkencë përkthimi (anglisht dhe rusisht) dhe shkenca politike, punon në Vjenë si përkthyese dhe interprete konferencash. Prej vitit 2010 është edhe gazetare pranë daStandard.at. Mascha Dabić ka përkthyer romanin Izlaženje të Barbara Marković (Ausgehen [Me dalë jashtë], 2009), romanin Neznanom junaku nga Sreten Ugričić (An den Unbekannten Helden [Heroit të panjohur], 2011) si dhe romanin Dragi moj Petroviću nga Milovan Danojlić, në bashkëpunim me Jelena Dabić-in (Mein lieber Petrović [I dashuri im Petrović], 2011). Veç këtyre ka përkthyer tekste nga Vladan Matijević, Srđan Valjarević, Jelena Mijović, Jelena Lengold, Marija Knežević e të tjerë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d