përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Lazic, Radmila

.

lazic_radmila
© privat
Radmila Lazic, e lindur më 1949 në Kruševac, punoi për 30 vjet me radhë në fushën e mjekësisë duke shkruar njëkohësisht poezi. Prej vitit 1974 botoi 13 vëllime me poezi dhe një me ese, veç kësaj është përgatitëse e dy antologjive. Më 1993 botoi në Gjermani me bashkautoret Biljana Jovanovic, Maruša Krese dhe Rada Ivekovic librin Briefe von Frauen über Krieg und Nationalismus [Gratë mbi luftën dhe nacionalizmin], i cili më vonë doli edhe në Serbi. Poezitë e saj përfaqësohen në shumë antologji, ato janë përkthyer në anglisht (nga poeti amerikan Charles Simic), në gjermanisht, maqedonisht dhe norvegjisht. Për poezitë e saj ka marrë një numër çmimesh. Së bashku me Liljana Ðurdic, Dubravka Ðuric dhe Svetlana Slapšak themeloi revistën e parë për letërsi dhe kulturë nga gratë në Serbi ProFemina. Radmila Lazic jeton prej vitit 1960 në Beograd.

www.radmilalazic.com

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d