përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Crnjanski, Miloš

.

crnjanski_milos
© narodna biblioteka Srbije
Miloš Crnjanski lindi më 1893 në Csongrád (Hungari). Studioi filozofi dhe histori arti në Vjenë, Beograd dhe Paris. I detyruar u vesh oficer i monarkisë në Luftën e parë Botërore, me bindje ishte anarkist dhe socialist. Miloš Crnjanski shkroi romane, përshkrime udhëtimesh, drama dhe ese të shumta, përktheu poezi klasike kineze dhe japoneze dhe themeloi revista të ndryshme, ndër të tjera Putevi. Prej vitit 1928 ishte atashe kulturor në Berlin, Romë dhe Lisbonë. Më 1934 botoi reviztën Ideje, me orientim të djathtë, emigroi në Londër dhe u kthye në Beograd më 1965. Miloš Crnjanski vdiq më 1977.

partner projektesh

traduki partners 2014 d