përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Nikolic, Jovan

.

nikolic_jovan
Jovan Nikolic, i lindur më 1955 në Beograd udhëtoi kur ishte fëmijë së bashku me prindërit e vet muzikantë, me një rom dhe një serbe përmes ish-Jugosllavisë. Libri i tij i parë u botua më 1982. Në këtë kohë ai jetonte në Beograd, ku shkruante pjesë për teatrin dhe punonte si aktor, muzikant dhe hartues tekstesh për këngë. Më 1999 Nikolici emigroi më së pari në Berlin, më vënë në Köln. Sot është një nga autorët më të njohur romë, ka botuar deri më tani njëmbëdhjetë vëllime me poezi dhe prozë. Poezitë e tij janë përkthyer në dhjetë gjuhë dhe janë përfshirë në një numër antologjish ndërkombëtare. Ka marrë disa bursa dhe është anëtar i qendrës serbe P.E.N. në Beograd. Prej vitit 2002 është veç kësaj edhe nënkryetar i International Roman Writer‘s Association“ (IRWA, Helsinki) si dhe bashkëpunëtor i shoqatës Roma në Köln.

partner projektesh

traduki partners 2014 d