përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Soldo, Martina

.

soldo_martina
Martina Soldo, e lindur më 1962 në Koper të Sllovenisë, studioi në fillim dramaturgji në Lubjanë. Në vitet tetëdhjetë ajo punoi për Irwin, një grup artistësh pamorë, për të cilët shkroi dhe shfaqi tekste interpretimi. Në vitet nëntëdhjetë iu kushtua gjithmonë e më shumë punës së përkthimit, mësoi pranë fakultetit teologjik në Lubjanë hebraisht dhe latinisht, si dhe frekuentoi leksione mbi tema filozofike. Pas kësaj filloi të përkthejë libra të filozofëve gjermanë, ndër të tjerë nga Hannah Arendt, Karl Jaspers und Martin Heidegger. Në vitet e fundit ka përkthyer gjithmonë e më shumë poezi dhe prozë, ndër të tjera Traumnovelle [Novela e ëndërrës] nga Arthur Schnitzler. Më 2009 botoi vëllimin e saj me poezi Potapljač.

partner projektesh

traduki partners 2014 d