përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Schütz, Alfred

.

schuetz_alfred
© Critique & Humanism
Alfred Schütz lindi më 1899 në Vjenë. Ka studiuar shkenca juridike dhe të ndërtimit të shtetit, ka punuar pas përfundimit të studimeve në banka të ndryshme. Më 1932 botoi monografinë e tij të parë Der sinnhafte Aufbau der sozialen Welt [Ndërtimi i arsyeshëm i botës sociale]. Më 1938 Alfred Schütz emigroi nëpërmjet Parisit në Nju Jork, ku vazhdoi të punojë për një bankë vjeneze. Prej vitit 1944 dha mësim te New School of Social Research, botoi shkrime nga fusha e shkencave shoqërore dhe punoi për veprën e tij Strukturen der Lebenswelt [Struktura të botës jetësore]. Alfred Schütz vdiq më 1959 në Nju Jork.

partner projektesh

traduki partners 2014 d