përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Lafazanovski, Ermis

.

lafazanovski_ermis
© privat

Ermis Lafazanovski, i lindur më 1961 në Kluzh të Rumanisë, studioi në Fakultetin Filozofik të Shkupit. Është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Maqedonisë dhe i Qendrës PEN për Maqedoninë. Ka botuar një numër vëllimesh me tregime dhe romanesh. Vepra të tij janë përkthyer në gjuhë të ndryshme. Për romanin Опишувач ka marrë në vitin 2001 çmimin Stale-Popov të Shoqatës së Shkrimtarëve të Maqedonisë ndërsa për romnanin Роман за оружjето çmimin "Mjeshtër i prozës" në vitin 2003. Romani i tij Храпешко u nominua në vitin 2006 si përfaqësues i letërsisë bullgare në çmimin Ballkanika. Ermis Lafazanovski jeton dhe punon në Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d