përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Храпешко

lafazanovski_hrapeskoDiku në rajonin Tikveš, gjatë shekullit 19 jeton Hrapeškoja, një vreshtar me përvojë. Derisa një ditë e braktis epiqendrën e Ballkanit dhe nis udhëtimet drejt perëndimit dhe lindjes. Shumë larg nga shtëpia mëson një zanat të ri dhe bëhet i famshëm. Plot humor dhe njëkohësisht me seriozitet, autori rrëfen për fatin dhe fatkeqësitë e Hrapeškos, për artin e krijimit dhe të mbijetesës, për mallin dhe ëndrrimet, për fuqinë jetësore dhe dashurinë, për atdheun dhe dheun e huaj.

Romani Храпешко [Hrapeško] nga shkrimtari Ermis Lafazanovski ka dalë në përkthim kroatisht (fragment leximi) nga Borislav Pavlovski nën titullin Hrapeško pranë botimeve Novi Liber, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d