përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Jung, Carl Gustav

.

jung carl gustav© Archiv S. Fisher VerlageCarl Gustav Jung u lind më 1875 në Kesswil të Zvicrës. Studioi për mjekësi dhe prej vitit 1900 deri më 1909 punoi në Klinikën Psikiatrike të Universitetit të Cyrihut. Prej vitit 1905 deri më 1913 ka qenë docent në Universitetin e Cyrihut, prej vitit 1933 deri më 1942 profesor titullar në Shkollën e Lartë Teknike të Konfederatës (ETH) në Cyrih dhe prej vitit 1943 profesor i rregullt  për psikologji në Bazel. Jung është, së bashku me Sigmund Freudin dhe Alfred Adlerin,  një nga tre pararendësit e psikologjisë moderne të thellësive. Pas shkëputjes prej Sigmund Freudit (1913) ai zhvilloi shkollën e tij të Psikologjisë Analitike. Carl Gustav Jung vdiq më 6 qershor 1961 në Küsnacht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d