përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Čkovrić, Vesna

.

ckovric_vesna
Vesna Čkovrić, e lindur më 1975 në Osijek (Kroaci), ka studiuar gjermanistikë pranë Universitetit të Beogradit. Qysh prej përfundimit të studimeve ajo punon si përkthyese dhe interprete, ka punuar ndër të tjera për fondacionin Hanns Seidel dhe për shtëpinë botuese Politika, si dhe për gazeta e revista. Veç kësaj ka dhënë kurse të gjermanishtes pranë insitutcionesh të ndryshme arsimore. Vesna Čkovrić ka bashkëpunuar në përkthimin serbisht të librit Byzantinisches Erotikon ka përkthyer dy romane dashurie për week-end të shtëpisë botuese Bastei, një numër emisionesh për stacionin televiziv "Studio B", një artikull për revistën kulturore R si dhe artikuj për revistën Kriminalistik të Shkollës së lartë të kriminalistikës.

partner projektesh

traduki partners 2014 d