Shtyp

Lechner, Auguste

.

lechner_auguste
© Tyrolia Verlag
Auguste Lechner rrjedh nga familja e nëpunësve austriakë Neuner von Breitenegg. Studioi gjuhë pranë Universitetit të Innsbruckut, më vonë shkroi një numër tregimesh popullore. Pas Luftës së dytë Botërore iu kthye librave për të rinj, duke i ofruar publikut të ri legjenda dhe mite të periudhës së antikitetit, e kështu në krye të pak vjetëve u bë një nga autoret më të lexuara në Austri. Për romanin e saj Parzival „Drita mbi Monsalvat“ (1956) u nderua me çmimin shtetëror austriak për letërsinë për fëmijë dhe të rinj, të tjera vepra u përfshinë në listën e nderit. Auguste Lechner vdiq më 25 shkurt 2000 në Innsbruck.