Shtyp

Erpenbeck, Jenny

.

erpenbeck_jennyJenny Erpenbeck u lind në vitin 1967 në Berlin. Në vitin 1999 debutoi me novelën Geschichte vom alten Kind që u pasua nga botime të tjera letrare, ndër to romane, tregime dhe pjesë teatrore. Romani i saj Aller Tage Abend u prit me entuziazëm si nga lexuesit ashtu edhe nga kritika dhe u laureua me shumë çmime, ndër të tjera me çmimin "Joseph Breitbach" (2013) dhe me "International Booker Prize" (2015). Me Gehen, ging, gegangen, në vitin 2015 u nominua me Çmimin Gjerman të Librit.