përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Schertenleib, Hansjörg

.

schertenleib_hansjoerg
© dontworry
Hansjörg Schertenleib, lindur më 1957 në Zyrih, pas një kualifikimi si radhitës/tipograf ndoqi shkollën profesionale artistike në Zyrih. Më 1981 u zhvendos në shtëpinë e artistëve Boswil dhe u bë atje shkrimtar në profesion të lirë. Prej 1980 deri më 1984 ishte anëtar redaksie i revistës letrare orte. Prej vitit 1985 punon si gazetar për gazeta e revista të ndryshme (Stern, Die Welt, Die Zeit, Zeit-Magazin, NZZ u.a.). Veç kësaj është anëtar jurie për çmimet letrare Christine-Lavant në Wolfsberg (Austri) dhe Frank O´Connor në Cork (Irland). Hansjörg Schertenleib ka botuar radiodrama, pjesë teatri, poezi dhe tregime si dhe romane, të cilat janë përkthyer në disa gjuhë. Pas disa qëndrimesh në Norvegji, Vjenë dhe Londër, jeton prej vitit 1996 në County Donegal në Irlandë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d