përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Dimanova, Diana

.

dimanova_diana
Diana Dimanova, e lindur më 1961 në Sofie, studioi për gjermanistikë dhe letërsi. Jeton e punon si përkthyese dhe interprete në Sofie. Prej 1989 deri më 1999 përktheu mbi dhjetë filma për Televizionin bullgar.

Prej vitit 1999 punon si përkthyese letrare Ndër botimet e saj bëjnë pjesë nëntë përkthime nga E. M. Remarque, katër përkthime nga Lion Feuchtwanger, një përkthim nga Martin Walser dhe katër përkthime nga Hansjörg Schertenleib

partner projektesh

traduki partners 2014 d