përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Cornelius, Jan

.

cornelius_jan
Jan Cornelius, i lindur më 1950 në Reschitz (Rumani), ka studiuar anglistikë dhe romanistikë. Është autor në krijimtari të lirë, shkruan prozë humoristike-satirike, poezi dhe libra për fëmijë. Veç kësaj ka bashkëpunuar me revista satirike (Eulenspiegel, Nebelspalter), shkruan gjithashtu satira, glosa dhe radiodrama për stacione të ndryshme radiofonike sidomos për WDR. Ka përkthyer ndër të tjera vepra nga Dan Lungu prej rumanishtes në gjermanisht. Jan Cornelius jeton prej vitit 1977 me familjen e tij në Düsseldorf.

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d