përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Neue Rundschau 2010/3: Serbien

z02_neue_rundschauKur flasim për letërsinë europiane, mendojmë vallë edhe për letërsinë e vendeve të Europës Juglindore? Disa pak shkrimtarë kanë arritur sukses te ne në hapësirën gjermanishtfolëse: Aleksandar Tišma, Danilo Kiš, Bora Ćosić dhe David Albahari, por janë ende shumë pak e sidomos kanë bërë përpara mjaft autorë të rinj që te ne janë krejt të panjohur. Për ta zgjeruar vështrimin ky numër i Neue Rundschau mbledh tekste të brezit të ri, sidomos nga Serbia.

Revista Neue Rundschau 2010/3: Serbien ka dalë pranë S. Fischer Verlag, Frankfurt. Botues të Neue Rundschau janë: Hans Jürgen Balmes, Jörg Bong, Alexander Roesler, Oliver Vogel. Përgatitës të këtij numri janë: Dragoslav Dedović, Isabel Kupski.

partner projektesh

traduki partners 2014 d