përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Dondorici, Iulia

.

dondorici_iulia
Iulia Dondorici, e lindur më 1979 në Târgoviște (Rumani), punon si gazetare, përkthyese dhe moderatore. Ka studiuar filologji rumune e angleze në Bukuresht si dhe gjermanistikë në Berlin. Aktualisht po punon për doktoratën e saj me temën „Imazhe trupore të letërsisë moderne rumune“ pranë Universitetit Humboldt në Berlin.

Ka përkthyer nga gjermanishtja në rumanisht Herzzeit. Briefwechsel (Koha e zemrës. Letërkëmbim), ka shkruar një numër artikujsh mbi letërsinë bashkëkohore rumune dhe gjermane, është përgatitëse e vëllimit Rumänien heute (Rumania sot, shtëpia botuese Passagen, 2011). Prej vitit 2001 jeton në Berlin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d