përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Berg, Sibylle

.

berg_sybille
© Katja Hoffmann

Sibylle Berg, e lindur para jo shumë kohësh në Weimar, konsiderohet që nga romani i saj debutues Ein paar Leute suchen das Glück und lachen sich tot (1997) si supermamaja e letërsisë së re gjermane. Por ajo me shumë kënaqësi do të hiqte dorë nga ky emërtim. Krahas shumë librave, duhanxhesha e bindur ka shkruar edhe pjesë teatrore dhe shkrime për revista të ndryshme në Gjermani dhe Zvicër, ndër to për Das Magazin (Cyrih), Allegra (Hamburg) dhe për Zeit-Magazin. Pjesët e saj teatrore (Helges Leben; Hund, Mann, Frau; Schau da geht die Sonne unter etj.) luhen në shumë teatro brenda dhe jashtë vendit. Sibylle Berg jeton në Cyrih meqë aty është shumë bukur.

partner projektesh

traduki partners 2014 d