përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Šalamun, Tomaž

.

salamun_tomaz
© M. Biedrzycki
Tomaž Šalamun, i lindur më 1941 në Zagreb, u rrit në qytetin slloven Koper. Sot ai jeton në Lubjanë dhe për periudha të caktuara edhe në Shtetet e Bashkuara, ku kaloi dy vjet pranë University of Iowa dhe punoi njëfarë kohe si atashe kulturor i ambasadës sllovene në Nju Jork. Vëllimi i tij me poezi Poker (1966), i cili u pasua nga më shumë se 30 vëllime të tjera, shënon një fillim të ri për poezinë sllovene. Poezitë e Tomaž Šalamunit janë përkthyer në thuajse të gjitha gjuhët europiane.

partner projektesh

traduki partners 2014 d