përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Leka, Maksim

.

leka_maksim
Maksim Leka, i lindur më 1968 në Durrës, ka studiuar gjeologji dhe miniera në Tiranë. Prej vitit 2001 jeton me familjen e tij në San Diego (Kaliforni). Më 1989 u paraqiti lexuesve shqiptarë përkthimet e tij të para, një përmbledhje me poezi nga Walt Whitman. Vijuan përkthime nga Wallace Stevens, Lord Alfred Tennyson, Emily Dickinson, Robert Frost, Yunus Emre, E. E. Cummings, Gertrude Stein, Raymond Carver etj. Aktualisht u kushtohet poezive të poetit slloven Tomaž Šalamun, duke ia sjellë lexuesit shqiptar për herë të parë të plotë veprën e tij. Në dhjetor 2010 Maksim Leka botoi përkthimin e vëllimit me poezi Balada za Metko Krašovec.

partner projektesh

traduki partners 2014 d