përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Tajna doline piramida

imamovic_tajnaDino Lostić jeton një jetë që është e stabilizuar, megjithëse jo e mirë, midis shtëpisë së vet, klubit dhe zyrës së basteve, derisa Amer Trampo, arkeolog amator dhe kushëri i Dinos, i cili kthehet prej SHBA në Visoko që ndodhet mbi malin Visočica, apo më saktë poshtë tij, zbulon as më shumë e as më pak por një piramidë. Shumë shpejt qyteza zgjohet, dalin vullnetarë që marrin pjesë në fundjave në punimet gërmuese, grupe të tëra vizitorësh vijnë nga gjithë Bosnja, bëjnë pelegrinazh në këtë mal, deri edhe picat marrin formë piramidale. Ky roman satirik-humoristik mbështetet mbi ngjarje të vërteta.

Romani Tajna doline piramida [E fshehta e Luginës së Piramidave] nga Emir Imamović ka dalë në përkthim shqip (Leseprobe – sprovë leximi) nga Ben Andoni nën titullin E fshehta e Luginës së Piramidave pranë botimeve Poeteka & Ideart, Tiranë.

Recensionetione: KULT Magazine

partner projektesh

traduki partners 2014 d