përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Imamovic, Emir

.

imamovic_emir
© privat
Emir Imamovic, i lindur më 1973 në Tuzla (Bosnje-Hercegovinë), ka qenë korrespondent lufte në Kosovë, në Maqedoni dhe Afganistan dhe ka punuar si gazetar ndër të tjera për BBC, ORF, RAI, Radio B92, revistën Gracija dhe revistën politike më me ndikim në Bosnje DANI. Deri më tani ka botuar tri romane: Je li neko vidio djevojcice, kurve, ratne zlocince (2006), Tajna doline piramida (2007) dhe Trece poluvrijeme (2010). Aty ai përshkruan realitetin e një vendi me banorë që gjoja kërkojnë të vendosen kudo kamera, në mënyrë që pjesa tjetër e botës të mos e humbasë këtë Reality-Show.

partner projektesh

traduki partners 2014 d