përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Der gespaltene Westen

Habermas, Jürgen.

habermas_westenPerëndimi që pandehej i bashkuar, është i përçarë. Megjithatë ky zhvillim nuk është shkaktuar nga terrorizmi ndërkombëtar, por nga një politikë e qeverisë së SHBA e cila injoron të drejtën ndërkombëtare dhe i shtyn në zgrip Kombet e Bashkuara duke pranuar edhe prishjen me Europën. Përçarja shkon mespërmes Europës dhe vetë Amerikës. Ky libër përmbledh shkrime që janë krijuar pas ngjarjeve të 11 shtatorit 2001.

Perëndimi i përçarë nga Jürgen Habermas ka dalë në përkthimin bosnjisht (Leseprobe – sprovë leximi) nga Sulejman Bosto nën titullin Rascijepljeni Zapad pranë botimeve Rabic, Sarajevë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d