përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Cufaj, Beqë

.

cufaj_beqe
© Joachim Röhm
Beqë Cufaj, i lindur më 1970 në Deçan (Kosovë), studioi gjuhë dhe letërsi në Prishtinë, pas studimeve shkoi në Gjermani. Kur filloi më 1999 lufta e Kosovës, ai botoi në gazeta të përditshme të mëdha gjermane ese letrare. Pas luftës u kthye për gjashtë muaj në vendin e tij, për të ndihmuar në ringritjen e seksionit kulturor të gazetës KOHA ditore. Prej vitit 2000 jeton sërish në Gjermani, ku shkruan, krahas veprimtarisë së shkrimtar, për gazeta ndërkombëtare (Frankfurter Allgemeine, Süddeutsche, Die Zeit, Courrier International etj.) Më 1996 Beqë Cufaj botoi një vëllim me proza të shkurtra e me poezi nën titullin 205 (shtëpia botuese Dukagjini, Pejë). Në vjeshtë 2003 u botua në Prishtinë romani i tij i parë Shkëlqimi i huaj.

partner projektesh

traduki partners 2014 d