përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Grosman, Meta

.

grosman_meta
© Miran Hladnik
Meta Grosman është profesoreshë e letërsisë angleze dhe amerikane pranë Universitetit të Lubjanës. Më 1987 dhe 1988 ishte bursante Fubright pranë University of California in Berkeley. Vëmendja e saj e veçantë i kushtohet leximit dhe receptimit të letërsisë, interkulturalizmit, gjuhëve në arsimim dhe teorisë së përkthimit. Ka botuar artikuj të shumtë në botime sllovene dhe ndërkombëtare mbi letërsinë angleze, shkencën e përkthimit dhe interkulturalizmin si dhe një numër monografish.

partner projektesh

traduki partners 2014 d