përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Musabegovic, Jasmina

.

musabegovic_jasmina
© pen bih

Jasmina Musabegovic, lindur më 1941 në Vogošca pranë Sarajevës (Bosnje-Hercegovinë) studioi Letërsi Sllave jugore dhe Frëngjisht pranë Fakultetit Filozofik në Sarajevë. Ndenji më pas dy vjet në Paris, ku shkroi si bursante e qeverisë franceze një libër mbi veprën e shkrimtarit serb Rastko Petrovic. Jasmina Musabegovic boton romane, ese dhe kritika letrare si dhe përkthen nga gjuha frënge. Në qendër të romaneve të saj është gruaja në Bosnje-Hercegovinë. Jeton në Sarajevë dhe punon si redaktore në shtëpinë botuese "Svjetlost".

partner projektesh

traduki partners 2014 d