përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Скриена камера

Dimkovska, Lidija.

dimovska_kameraShkrimtarja maqedonase Lila, fotografja shqiptare Edlira dhe muzikanti pakistanez Jozef vijnë së bashku jashtë vendit të tyre si bursantë të një fondacioni kulturor austriak. Pas disa keqkuptimesh të fillimit, midis Lilës dhe Edlirës lind një miqësi e ngushtë, midis Edlirës dhe Jozefit madje edhe lidhje dashurie. Mirëpo Edlira ka verdhëz. Pak para se të përfundojë koha e qëndrimit së bashku në Vjenë, ajo vdes dhe Jozefi vendos që të kthehet në Pakistan. Romani sillet, nga perspektiva të ndryshme, rreth temës së atdheut dhe të qenjes një i huaj, ai vrojton me një (vetë)ironi këndellëse situatat dhe ngatërrimet e protagonistëve të tyre në një nomadi moderne.

Romani Скриена камера [Kamera e fshehtë] nga Lidija Dimkovska ka dalë në përkthimin bullgarisht (Leseprobe – sprovë leximi) nga Aleksandra Liven nën titullin Скрита камера pranë shtëpisë botuese Balkani 93, Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d