përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Liven, Aleksandra

.

liven_aleksandra
Aleksandra Liven, e lindur më 1971 në Sofje, studioi filologji serbokroate dhe bullgare si dhe gazetari në Universitetin e Sofjes St.-Kliment-Ohridski. Aktualisht ajo punon në shërbimin e gjuhëve të huaja të radios shtetërore bullgare. Përkthen prozë dhe drama nga gjuhët sllave jugore e nga rusishtja në bullgarisht si dhe anasjelltas. Ndër të tjera ka përkthyer vepra nga Danilo Kiš, Miro Gavran, Ljubiša Georgijevski, Sanja Nikčević, Sašo Kokalanov, Vidosav Stevanovič, Pavle Ugrinov, Milorad Pavić, David Albahari dhe Ivan Ivanović. Dramat që ajo ka përkthyer nga shkrimtarët Danilo Kiš, Miro Gavran dhe Stanislav Minković janë shfaqur në skena të ndryshme të Bullgarisë dhe janë transmetuar si radiodrama.

partner projektesh

traduki partners 2014 d