përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Lengold, Jelena

.

lengold_jelena

Jelena Lengold, poete, tregimtare dhe romanciere ka lindur më 1959 në Kruševac (Serbi). Ka botuar vëllime të shumta me poezi dhe tregime si dhe romanin Baltimor. Vëllimi i saj poetik Slicice iz života kapelmajstora u nderua me çmimin Ðura Jakšic, për vëllimin e saj me tregime Vašarski madionicar ka marrë disa çmime: "Žensko pero", "Biljana Jovanovic" dhe "Zlatni Hit Liber". Jelena Lengold është përfaqësuar në disa antologji dhe përmbledhje me letërsi bashkëkohore nga Serbia, veprat e saj janë përkthyer në anglisht, italisht, frëngjisht, danisht, bullgarisht, rumanisht, maqedonisht, rusisht, ukrainisht dhe çekisht. Jeton dhe punon në Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d