përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Petkovic, Radoslav

.

petkovic_radoslav
© Silvija Hinzmann
Radoslav Petkovic, i lindur më 1953 në Beograd është një ndër shkrimtarët më të njohur të Serbisë. Ai ka botuar një numër romanesh, tregimesh dhe proze eseistike. Vepra të tij janë përkthyer në disa gjuhë, ai vetë ka përkthyer vepra nga Chesterton, Tolkien, Defoe dhe Stevenson nga anglishtja në serbisht. Romani i tij i botuar më 1979 Put u Dvigrad mori më 1997 çmimin Miloš Crnjanski. Për romanin Sudbina i komentari (1993) ka marrë një numër çmimesh: atë Meša Selimovic të gazetës Vecernje novosti dhe të Shoqatës së botueseve dhe librarëve të Serbisë dhe Malit të Zi, çmimin Borba dhe çmimin NIN. Radoslav Petkovic jeton si shkrimtar në profesion të lirë në Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d