Shtyp

Velikic, Dragan

.

velikic_dragan
© Nebojša Babic
Dragan Velikic, lindur më 1953 në Beograd, u rrit në qytetin kroat Pula dhe studioi shkenca letrare në Beograd. Në fillim të viteve 90 ishte bashkëpunëtor i revistës së përjavshme Vreme e prej 1996 deri më 1999 kryelektor i shtëpisë botuese "B92" dhe kryeredaktor i stacionit radiofonik me të njëjtin emër. Prej vitit 2005 deri më 2009 ishte ambasador i Serbisë në Vjenë.

Dragan Velikic ka botuar një numër romanesh, përmbledhjesh me ese dhe vëllimesh me tregime, veç këtyre ka botuar tekste të vetat në një numër revistash europiane. Prej vitit 2009 jeton përsëri si shkrimtar në profesion të lirë në Beograd.