përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Selimi, Janka

.

selimi_jankaJanka Selimi, lindur më 1935 në Dobrich (Bullgari), studoi rusisht pranë universitetit të Moskës. Ka punuar shumë vite si përkthyese e bullgarishtes në Radio Tirana dhe ka dhënë mësim rusishten e bullgarishten në universitetin e këtij qyteti. Janka Selimi përkthen nga bullgarishtja, maqedonishtja, rusishtja, serbishtja dhe kroatishtja. Ka publikuar ndër të tjera prozë të shkurtër të autorëve Stefan Canev, Jordan Jovkov, Bllaga Dimitrova, Boja Biolçev dhe Aleksandar Tomov si edhe përkthimet në shqip nga Hotel Grand (Renato Baretić), Fosforne brojanice (Jovan Nikolaidis), Естествен роман (Georgi Gospodinov) dhe Hansenova djeca (Ognjen Spahić). Ajo ka përkthyer në bullgarisht Gjarpri i Shtëpisë (Arian Leka).

partner projektesh

traduki partners 2014 d